Salamon
-1 °C
13 °C

Hárommillió dolláros rablás a Heathrown

2002.03.19. 16:14
Néhány héten belül másodszorra rabolnak milliókat a londoni Heathrow repülőtéren egy pénzszállító autóból. A szakértők szerint mindkét akció belső munka volt.
Öt héten belül másodszor raboltak ki egy pénzszállító furgont a londoni Heathrow repülőtéren. A 2,1 millió fontnyi készpénz (kb. 840 millió forint) egy Johannesburgból Londonba tartó járaton érkezett. Az alkalmazottak már átrakodták a pénzt egy furgonba, amikor a két férfi eltérítette a járművet helyi idő szerint reggel fél nyolckor. Arra kényszerítették a sofőrt hogy hajtson ki a reptérről Cranford felé. Az elhagyott pénzszállítót a cranfordi Church Roadon találták meg. A sofőr nem sérült meg. A támadók állítólag huszonéves ázsiaiak voltak. A dél-afrikai légitársaságnál elmondták, hogy ez az első incidens azóta, hogy több mint öt év óta az ADI Securicor szállítja küldeményeiket.

Belső munka

Ez év február 11-én 4,6 millió fontnyi külföldi bankjeggyel távoztak ismeretlenek, miután kirámolták a British Airways egyik pénzszállítóját a 4-es terminál mellett. A rendőrség ennél az esetnél arra gyanakodott, hogy belső munka volt, mert a támadok csak műanyag csuklóbilinccsel voltak felfegyverkezve.

A rablók akkor a BA egy másik furgonjával menekültek el, benne azzal a nyolcládányi készpénzzel, amely nem sokkal előbb érkezett Bahreinből. Akkor még Davd Blunkett belügyminiszter is magyarázatot követelt, hogyan történhetett ez meg a szeptember 11-óta fokozott biztonsági intézkedések mellett. A Jane's Transport magazin repülésügyi szakértője szerint a mostani eset is belső munka volt. A rendőrség egyébként kedden Londonban letartóztatott egy férfit a februári rablással kapcsolatban.