Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Hárommillió dolláros rablás a Heathrown

2002.03.19. 16:14
Néhány héten belül másodszorra rabolnak milliókat a londoni Heathrow repülőtéren egy pénzszállító autóból. A szakértők szerint mindkét akció belső munka volt.
Öt héten belül másodszor raboltak ki egy pénzszállító furgont a londoni Heathrow repülőtéren. A 2,1 millió fontnyi készpénz (kb. 840 millió forint) egy Johannesburgból Londonba tartó járaton érkezett. Az alkalmazottak már átrakodták a pénzt egy furgonba, amikor a két férfi eltérítette a járművet helyi idő szerint reggel fél nyolckor. Arra kényszerítették a sofőrt hogy hajtson ki a reptérről Cranford felé. Az elhagyott pénzszállítót a cranfordi Church Roadon találták meg. A sofőr nem sérült meg. A támadók állítólag huszonéves ázsiaiak voltak. A dél-afrikai légitársaságnál elmondták, hogy ez az első incidens azóta, hogy több mint öt év óta az ADI Securicor szállítja küldeményeiket.

Belső munka

Ez év február 11-én 4,6 millió fontnyi külföldi bankjeggyel távoztak ismeretlenek, miután kirámolták a British Airways egyik pénzszállítóját a 4-es terminál mellett. A rendőrség ennél az esetnél arra gyanakodott, hogy belső munka volt, mert a támadok csak műanyag csuklóbilinccsel voltak felfegyverkezve.

A rablók akkor a BA egy másik furgonjával menekültek el, benne azzal a nyolcládányi készpénzzel, amely nem sokkal előbb érkezett Bahreinből. Akkor még Davd Blunkett belügyminiszter is magyarázatot követelt, hogyan történhetett ez meg a szeptember 11-óta fokozott biztonsági intézkedések mellett. A Jane's Transport magazin repülésügyi szakértője szerint a mostani eset is belső munka volt. A rendőrség egyébként kedden Londonban letartóztatott egy férfit a februári rablással kapcsolatban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?