Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Halálos vonatbaleset, felgyulladt autó

2006.07.17. 08:20
A megerősített rendőri ellenőrzések ellenére 17-en vesztették életüket az utakon a péntektől hétfőig. Az áldozatok között két kisgyerek és egy várandós nő is volt.

Három nap alatt 17-en vesztették életüket Magyarország közútjain. A legutóbb az M3-ason rohant kamionba egy román rendszámú kisbusz, melynek vezetője és az anyósülésen utazó utasa a helyszínen életét vesztette. A balesetben heten megsérültek, a helyszínelés miatt a keleti irányba tartó pályarészt teljes szélességében le kellett zárni.


Az összetört román rendszámú mikrobusz Füzesabony közelében

Vasárnap délutánra is jutott halálos baleset, Monorierdő belterületén négy autó ütközött össze. A HavariaPress jelentése szerint egy Peugeot hirtelen áttért az út másik oldalára, ahol frontálisan ütközött a vele szembe érkező, szabályosan közlekedő Nissannal. A Nissanban utazó 64 éves asszony életét vesztette, 65 éves férje és lánya életveszélyesen, illetve súlyosan megsérült. Az ütközés után még mind a két autóba belerohant az éppen mögöttük haladó egy-egy autó.

Vasárnap este egy motorkerékpáros és utasa halt meg Sopron térségében a 84-es főúton, amikor egy jobbra ívelő kanyarban kisodródott személyautó elütötte őket. Még nem azonosították a baleset áldozatait, de a motor osztrák rendszáma alapján feltételezik, hogy külföldiek lehettek. A balesetet valószínűleg az okozta, hogy a személyautó nagy sebességgel hajtott.

Rekordot döntöttek

Katasztrofális a baleseti helyzet, szombat reggeltől délután két óráig nyolcan haltak meg balesetben - mondta az MTI-nek Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője szombaton. A szóvivő arra kérte az autósokat vezessenek körültekintően: "Volt olyan hétvége, amikor tizenhatan haltak meg az utakon. Ezt jó lenne elkerülni" - fogalmazott.

Vasárnapra aztán tovább nőtt a halottak száma. "Péntek reggel óta tizenketten haltak meg közlekedési baleset miatt Magyarország közútjain és összesen hatvan sérülés történt. A halálos balesetek száma meghaladja a korábbi hétvégék adatait" - mondta vasárnap reggel az MTI-nek Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Szombaton

Szombat reggel egy ember meghalt, hárman különböző fokú sérüléseket szenvedtek, amikor két személygépkocsi frontálisan ütközött Bócsa és Soltvadkert között. A baleset halálos áldozata, egy 52 éves nő szabályosan közlekedett járművével, amikor egy szemből érkező gépkocsi, eddig ismeretlen okból, áttért a menetirány szerinti baloldalra és összeütköztek - mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A szabályosan haladó autóban utazó két férfi egyikét a mentők súlyos sérülésekkel szállították a kecskeméti kórházba, a másik férfi nem sérült meg - közölte Rákosi Mihály őrnagy. A balesetet okozó járműben két férfi utazott, akik az eddigi információk szerint könnyebb sérüléseket szenvedtek, de őket is kórházba szállították. A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól az MTI azt az információt kapta, hogy a baleset halálos áldozata a bicskei önkéntes tűzoltóság parancsnoka volt, aki két utasával egy vajdasági gyakorlatra tartott.

Szombaton reggel kilenc óra előtt az M7-es autópályán egy ember halt meg meghalt, egy másik pedig súlyosan sérült, amikor egy Volánbusz belerohant egy előzés után hirtelen fékező személygépkocsiba. Az M7-es autópálya 18-as kilométerénél, Budapest felé tartva előzte a személyautó a buszt, ám a manővert követően a gépkocsi hirtelen fékezett és a busz belerohant. Egy, a busz mögött haladó személyautó későn észlelte a történteket, így az is beleszaladt a buszba, ismertette az esetet Gálik Viktória, az autópálya rendőrség szóvivője. Az ütközések során két ember súlyosan megsérült, egyikük a kórházba szállítás közben meghalt. A balesetnek további három könnyű sérültje van. Az M7-es e szakaszán több órán keresztül dugó volt a baleset miatt.

Negyed 11-kor tragikus vonatbalesetben életét vesztette egy várandós kismama Balatonkenese belterületén, amikor a 71-es út egyik vasúti átkelőjében a Budapest felől érkező gyorsvonat összeütközött egy sínekre hajtó személygépkocsival. A sorompó nélküli kereszteződésben - a szemtanúk szerint a piros jelzés ellenére - a sínre hajtó személygépkocsit háromszáz métert tolta maga előtt a nagy sebességgel érkező szerelvény. Az autó anyósülésén utazó várandós nő életét vesztette, az autó vezetője pedig súlyos sérüléseket szenvedett, a kivonuló tűzoltók feszítő-vágóval emelték ki a sérültet a roncsból. A mentés és helyszínelés idején a vasúti forgalom órákig állt az érintett vonalon.


Összetört gépkocsi a sínek mellett Balatonkenesén

A kora délutáni, az M3-ason zajló autóbalesetben három halottja és egy súlyos sérültje van. A 89-es kilométer közelében egyelőre ismeretlen okból egy Miskolc felé haladó személyautó letért az útról és a szalagkorlátnak ütközött. A négy utas kirepült az autóból, hárman közülük meghaltak, a negyedik súlyos sérüléseket szenvedett - mondta Gálik Viktória. Az egri mentőszolgálat úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy a balesetben két gyermek és feltehetően édesanyjuk vesztette életét. A negyedik sérültet - valószínűsíthetően az édesapát - súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Egy ember halt meg az Érdnél, az M7-es autópályán szombaton este történt balesetnek, az autópálya Budapest felé vezető részén, a 23-as kilométernél egy személygépkocsi az útszéli szalagkorlátot áttörve az árokba borult. A balesetben az autó egyik utasa kirepült a járműből és megsérült, a jármű másik utasa a gépkocsiba szorult és a helyszínen meghalt.

Egy 28 éves nagykarácsonyi nő vesztette életét abban a közlekedési balesetben, ami szombaton este történt Sárbogárd és Dunaújváros között. A HavariaPress úgy értesült, hogy a sofőr előzni kezdett egy mezőgazdasági vontatót, valamint a hozzá kapcsolt bálázó munkagépet, aminek szélessége meghaladta a megengedettet. Az előzést egy bukkanó aljában kezdte meg a Suzuki vezetője, de azt befejezni már nem tudta, mert a bukkanó tetején frontálisan összeütközött egy szemből érkező Volkswagennel. A balesetben a Suzuki bal hátsó utasa - a sofőr 28 éves felesége - olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kórházba szállítását követően életét vesztette. A gépkocsi sofőrje súlyos, míg a jobb hátsó ülésen helyet foglaló 2 éves kisfiúk könnyű sérülést szenvedett a baleset során. A Passatban utazók közül a 40 éves dunaújvárosi női sofőr súlyos, míg három utasa - az asszony 40 éves férje és 16, illetve 11 éves fiai - könnyű sérülést szenvedtek. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja.

Vasárnap

A helyszínen életét vesztette egy 19 éves férfi, amikor szombat éjjel két személygépkocsi frontálisan összeütközött a 63-as úton, Bikács és Vajta között Tolna megyében - tájékoztatta az MTI-t Badics Zoltán alezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletvezetője. A halálos áldozat a vétlen sofőr által vezetett gépkocsi egyik utasa volt, rajta kívül még négyen ültek a járműben, közülük egy személy sérült meg. A balesetet okozó személygépkocsi vezetője súlyosan ittas volt, ő nem sérült meg. A paksi rendőrkapitányság megkezdte kihallgatását, és őrizetbe fogja venni.

Zsámbék és Mány között bennégett autójában az a vezető, akinek gépkocsija vasárnap kora reggel egy másik személyautóval frontálisan ütközött - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, a másik jármű vezetőjét súlyos sérülésekkel vitték kórházba.