Felgyújtották az egyik utast a HÉV-en

2006.06.16. 20:21
Az egyik utast valamilyen gyúlékony anyaggal önthették le, ez okozhatta januárban a tüzet abban a HÉV-szerelvényben, amelyben egy ember meghalt. A rendőrség ezért különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanújával folytatja a nyomozást - értesült az RTL Klub híradója.

Nem műszaki hiba, hanem szándékos gyújtogatás miatt égett ki az egyik HÉV-szerelvény januárban Budapesten. A balesetben egy ember meghalt.

Az RTL Klub híradójának értesülései szerint a kiégett kocsiban gyúlékony anyagra utaló nyomokat találtak. A gyúlékony anyag a tűzben halálra égett ember ruhájának maradványain is megtalálható volt.

A rendőrség ezért azt feltételezi, hogy valakik a szerelvény elindulása előtt a gyúlékony anyaggal leöntötték a szerencsétlenül járt embert, meggyújtották, majd leugrottak a szerelvényről. A nyomozást ezért különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanújával folytatja a rendőrség.

A HÉV-szerelvény január 15-én este gyulladt ki a XVI. kerületben a Veres Péter és Imre utca kereszteződésénél. A tüzet a szerelvény vezetője vette észre a visszapillantó tükörből. Leállította a vonatot és megpróbálta eloltani a lángokat, sikertelenül.

Az utasok le tudtak szállni a lángoló szerelvényről, de a tűz eloltása után az egyik kocsiban egy elszenesedett holttestet találtak. A tűzben egy 66 éves férfi halt meg.

  • Bérelnék
  • Bankszámla