Mihály
3 °C
17 °C

Több száz fős tömegverekedés Hevesen

2007.07.14. 13:50
Több száz fős tömegverekedés tört ki Heves főleg romák lakta városrészében, miután feldühödött tömeg támadt meg egy családi házat. Az épületet felgyújtották, szétverték a környéken, illetve az udvaron álló autókat is. A verekedés résztvevőit kommandósok gyűjtik be. A megtámadott házban élő család 17 éves tagja az Index tudósítójának azt mondta: előző este belekötöttek, ő védekezésből megütött egy 20 éves fiút, akinek a családja bosszút akart állni.

Feldühödött tömeg támadt szombat délben egy családi házra Hevesen, ahol több száz fő részvételével tömegverekedés tört ki - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.


Nézze meg képeinket! (fotók: MTI)

A Heves megyei település Jászberény felőli részén, a főként romák lakta városrész határában lévő Kodály utcában támadták meg az egyik épületet. A tömeg a kétszintes, takaros családi házat előbb szétverte, majd benzines palackokkal felgyújtotta. Szétverték a ház előtt parkoló, illetve a ház udvarán álló autókat is.

Az első jelentések szerint 15 ember könnyebben megsérült.

A tömegverekedés hírére nagy erőkkel vonult ki a rendőrség a helyszínre. Legalább húsz rendőrautót látott a távirati iroda tudósítója, aki arról számolt be, hogy mintegy negyven kommandós házról házra járva gyűjti be a verekedés résztvevőit. A rendőrség 14 embert vett őrizetbe; ellenük csoportosan elkövetett garázdaság és rongálás megalapozott gyanúja miatt indít eljárást a Hevesi Rendőrkapitányság.


fotók: MTI

A helybéliek az MTI tudósítójának azt mondták, hogy a megtámadott házban egy ötfős család lakik, a családtagok között van egy karon ülő csecsemő is.

Az Index tudósítójának sikerült beszélni a házban élő család egyik tagjával. A 17 éves fiú elmondta: péntek este egy társaság belekötött, s ő - önvédelemből - megvert egy 20 év körüli férfit.

Szombat délelőtt a megvert férfi családjának tagjai és barátai gyülekeztek a házuk előtt, az egész utcát ellepték. A ház utca felé néző ablakait betörték és felgyújtották a szobákat.

A fiú és családja a padlásra menekült. Megbontották a tetőt, hogy úgy hagyják el az épületet.

Hevesen a múlt hónapban több tömegverekedés is volt. Június közepén egy ballagási ünnepség fulladt botrányba. Akkor 60-70 ember esett egymásnak kapákkal, kaszákkal, botokkal. Mivel a felszólításra nem hagyták abba a verekedést, a rendőrök könnygázt vetettek be, majd a levegőbe figyelmeztető lövéseket adtak le.

Egy héttel később a hevesi búcsúban intézkedő rendőrökre támadott mintegy ötven ember. Székeket, sörösüvegeket kezdtek dobálni, két rendőr megsérült. Hat elkövetőt előállítottak, egy a helyszínről elmenekült.