Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Több száz fős tömegverekedés Hevesen

2007.07.14. 13:50
Több száz fős tömegverekedés tört ki Heves főleg romák lakta városrészében, miután feldühödött tömeg támadt meg egy családi házat. Az épületet felgyújtották, szétverték a környéken, illetve az udvaron álló autókat is. A verekedés résztvevőit kommandósok gyűjtik be. A megtámadott házban élő család 17 éves tagja az Index tudósítójának azt mondta: előző este belekötöttek, ő védekezésből megütött egy 20 éves fiút, akinek a családja bosszút akart állni.

Feldühödött tömeg támadt szombat délben egy családi házra Hevesen, ahol több száz fő részvételével tömegverekedés tört ki - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.


Nézze meg képeinket! (fotók: MTI)

A Heves megyei település Jászberény felőli részén, a főként romák lakta városrész határában lévő Kodály utcában támadták meg az egyik épületet. A tömeg a kétszintes, takaros családi házat előbb szétverte, majd benzines palackokkal felgyújtotta. Szétverték a ház előtt parkoló, illetve a ház udvarán álló autókat is.

Az első jelentések szerint 15 ember könnyebben megsérült.

A tömegverekedés hírére nagy erőkkel vonult ki a rendőrség a helyszínre. Legalább húsz rendőrautót látott a távirati iroda tudósítója, aki arról számolt be, hogy mintegy negyven kommandós házról házra járva gyűjti be a verekedés résztvevőit. A rendőrség 14 embert vett őrizetbe; ellenük csoportosan elkövetett garázdaság és rongálás megalapozott gyanúja miatt indít eljárást a Hevesi Rendőrkapitányság.


fotók: MTI

A helybéliek az MTI tudósítójának azt mondták, hogy a megtámadott házban egy ötfős család lakik, a családtagok között van egy karon ülő csecsemő is.

Az Index tudósítójának sikerült beszélni a házban élő család egyik tagjával. A 17 éves fiú elmondta: péntek este egy társaság belekötött, s ő - önvédelemből - megvert egy 20 év körüli férfit.

Szombat délelőtt a megvert férfi családjának tagjai és barátai gyülekeztek a házuk előtt, az egész utcát ellepték. A ház utca felé néző ablakait betörték és felgyújtották a szobákat.

A fiú és családja a padlásra menekült. Megbontották a tetőt, hogy úgy hagyják el az épületet.

Hevesen a múlt hónapban több tömegverekedés is volt. Június közepén egy ballagási ünnepség fulladt botrányba. Akkor 60-70 ember esett egymásnak kapákkal, kaszákkal, botokkal. Mivel a felszólításra nem hagyták abba a verekedést, a rendőrök könnygázt vetettek be, majd a levegőbe figyelmeztető lövéseket adtak le.

Egy héttel később a hevesi búcsúban intézkedő rendőrökre támadott mintegy ötven ember. Székeket, sörösüvegeket kezdtek dobálni, két rendőr megsérült. Hat elkövetőt előállítottak, egy a helyszínről elmenekült.