Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elrabolta magát egy székesfehérvári lány

2008.09.23. 16:33
Egy 14 éves székesfehérvári lány nem akart iskolába menni, ezért megrendezte saját elrablását, majd bejelentette a rendőrségnek. Végül ellentmondásos válaszai miatt bukott le.

Saját magát rabolta el egy székesfehérvári tinilány, mert nem akart iskolába menni, közölte kedden a rendőrség. A 14 éves életkort nemrég betöltő lány hétfő délután hívta fel a rendőrség ügyeletét, és közölte, előző este ismeretlenek egy sötét autóba tuszkolták, bekötötték a szemét, egy erdős részre vitték, ahol fához kötözték és ott hagyták, mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Bár a tinilány meglehetősen ellentmondásos válaszokat adott a kérdésekre, a járőrök egy csoportja rövidesen megtalálta. A palotavárosi halastavaknál egy fához kötözve, törökülésben kuporgott, a mobiltelefonját szorongatva.

A járőrök mentőt hívtak hozzá, a kórházban zaklatottságára és kimerültségére tekintettel megfigyelés alá helyezték. A nyomozóknak azonban az volt a meggyőződésük, hogy az általa elmondottakban több minden sántít. A lány később bevallotta, hogy csak kitalálta a történetet, mert nem volt kedve iskolába menni.

Az előző éjszakát - a szülők tudtával - egy barátjánál töltötte, majd reggel a palotavárosi tavakhoz ment. Ott egy talált bőrszíj segítségével fához kötözte magát, majd a rendőrségre telefonált.

Mivel bűncselekmény nem történt, a bejelentés valótlannak bizonyult, az eljárás megszüntetése mellett a hatóság félrevezetése vétség gyanúja miatt keletkezett iratokat az ügyészségi nyomozóhivatalnak továbbítják a nyomozók egy további eljárás lefolytatására, mondta a szóvivő.