Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Elrabolta magát egy székesfehérvári lány

2008.09.23. 16:33
Egy 14 éves székesfehérvári lány nem akart iskolába menni, ezért megrendezte saját elrablását, majd bejelentette a rendőrségnek. Végül ellentmondásos válaszai miatt bukott le.

Saját magát rabolta el egy székesfehérvári tinilány, mert nem akart iskolába menni, közölte kedden a rendőrség. A 14 éves életkort nemrég betöltő lány hétfő délután hívta fel a rendőrség ügyeletét, és közölte, előző este ismeretlenek egy sötét autóba tuszkolták, bekötötték a szemét, egy erdős részre vitték, ahol fához kötözték és ott hagyták, mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Bár a tinilány meglehetősen ellentmondásos válaszokat adott a kérdésekre, a járőrök egy csoportja rövidesen megtalálta. A palotavárosi halastavaknál egy fához kötözve, törökülésben kuporgott, a mobiltelefonját szorongatva.

A járőrök mentőt hívtak hozzá, a kórházban zaklatottságára és kimerültségére tekintettel megfigyelés alá helyezték. A nyomozóknak azonban az volt a meggyőződésük, hogy az általa elmondottakban több minden sántít. A lány később bevallotta, hogy csak kitalálta a történetet, mert nem volt kedve iskolába menni.

Az előző éjszakát - a szülők tudtával - egy barátjánál töltötte, majd reggel a palotavárosi tavakhoz ment. Ott egy talált bőrszíj segítségével fához kötözte magát, majd a rendőrségre telefonált.

Mivel bűncselekmény nem történt, a bejelentés valótlannak bizonyult, az eljárás megszüntetése mellett a hatóság félrevezetése vétség gyanúja miatt keletkezett iratokat az ügyészségi nyomozóhivatalnak továbbítják a nyomozók egy további eljárás lefolytatására, mondta a szóvivő.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!