Olga, Liliána
20 °C
35 °C

Kilenc holttest egy kaliforniai férfi lakásán

2004.03.14. 13:19
Kilenc egymásra dobált holttestet talált a kaliforniai Fresno város rendőrsége a gyilkossággal gyanúsított 57 éves Marcus Wesson lakásán. Az áldozatok többsége fiatal gyermek volt.
Wesson a letartóztatásakor nem tanúsított ellenállást és együttműködk a hatóságokkal, de a rendőrök még nem vették fel a kapcsolatot az összes áldozat családtagjaival, mondta el a CNN-nek Jerry Dyer rendőrkapitány. Az áldozatok többsége fiatalkorú, hárman csupán egyévesek voltak, és a rendőrség úgy tudja: a két legfiatalabb áldozat Wesson és lányainak közös gyermeke volt.

"Ha ebben az esetben nem szabnak ki halálbüntetést, akkor nem létezik olyan eset, amelyben kiszabható lenne" - mondta Dyer.

Furcsa személyiség

A gyilkosság Wesson lakásán történt, és a férfit pénteken délután vették őrizetbe. A nyomozók már kihallgatták a szomszédokat és négy nőt, akiről úgy vélik, hogy valamelyik áldozat szülei lehetnek. A rendőrség információi szerint Wesson legalább négy nővel folytatott szerelmi viszonyt, de arról nem tudnak, hogy bármelyikükkel összeházasodott volna.

Marcus Wesson fiának egyik barátja, Michael Varin azt nyilatkozta a CNN-nek, hogy a férfi igen furcsa személyiség volt, aki a saját vallását gyakorolta. Varin szerint Wesson uralkodott a családján, és mindentő elszigetelve tartotta őket. A rendőrség egyelőre nem tudta megállapítani, hogy Wesson hitének volt-e szerepe az ügyben, ugyanis nem találtak erre utaló indítékokat.

Holttestek és koporsók

Az áldozatok többsége valószínűleg Wessonnál lakott, de a szomszédok nagyon ritkán látták a gyermekeket házon kívül. A hatóságokat végül két nő hívta ki, akik megpróbálták bejutni, hogy visszaszerezzék a gyermeküket Wessontól. A férfi először elbarikádozta magát, de végül feladta magát és kijött a házból.

A kiérkező különleges alakulat egymásra tekeredett holttesteket talált a hálószobában, és tíz üres fakoporsót az előtérben. Ezek utóbbiak Varin szerint régóta ott voltak a lakásban. A rendőrség nem gyűjtötte be a koporsókat bizonyítékként, mert nem játszottak közvetlen szerepet a bűncselekményben. A tetemeket felfedező rendőrök némelyike teljesen megzavarodott a tragikus látványtól.