Viola
-6 °C
-2 °C

Viharos szél, jeges utak

2002.01.03. 08:45
Az ország több megyéjében akadályozza a közlekedést a viharos szél és a jeges útburkolat. Újabb két férfi fagyhaláláról adott hírt a rendőrség.
Erős, helyenként viharos széllökések zavarják a közlekedést országszerte. Különösen heves széllökések okoznak gondot a járművezetőknek Győr-Moson-Sopron, Fejér, Vas, Tolna, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben, továbbá Ajka, Zalaszentgrót és Kiskörös környékén.

A mellékutakon továbbra is a télies viszonyok jellemzőek, sok útszakasz jégbordás, letaposott hótól síkos, csupán Bács-Kiskun, Heves és Tolna megyében találni többségében száraz alsóbbrendű utakat.

Ismét jár a komp a Dunán

A Dunán ismét jár a komp, Adonynál, Dunaújvárosnál és Paksnál óránként közlekednek délután négy óráig. Fajsz és Fadd között műszaki okok miatt szünetel a kompközlekedés. A Tiszán a zajlás változatlanul akadályozza a kompforgalmat.

A fővárosban a főutak általában szárazak, a mellékutak többsége síkos, a BKV járatai hétköznapi menetrend szerint közlekednek.

A MÁV vonalain Nyíregyháza és Záhony térségében a viharos széllökések miatt általában 10-15 perccel megnövekedett a vonatok menetideje. Az ország túlnyomó részén viszont zavartalan a vasúti közlekedés. A meteorológiai jelzések szerint nap közben is erős, viharos széllökések zavarják a közlekedést, s előfordulhatnak hófúvások is.

Fagyhalál

Két férfi fagyhaláláról adott hírt csütörtök reggeli közleményében a Rendőrségi Tájékoztatási Iroda. A főváros XVIII. kerületében egy 47 éves budapesti, Nyírbátor külterületén, a Nyírjes tanyán pedig egy 51 éves férfi fagyott meg saját otthonában. A múlt év novemberében 14, decemberben pedig 49 áldozata volt az idei télnek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!