Valér
2 °C
8 °C

Három ember fagyott meg a hétvégén

2003.01.12. 09:57
Kecskemét határában egy fűtetlen tanyán egy 52 éves férfi, Budakalászon egy hajléktalan fagyott meg. Az északkeleti országrész völgyeiben néhol mínusz 30 fokot is mértek, és továbbra is hideg lesz.
Megfagyott hajléktalant találtak szombat délután Kecskemét határában - értesült a HavariaPress. Az 52 éves férfi holttestét a gondozója találta meg egy tanyán, a Mária hegyen. A tanyán nem volt fűtés. A rendőrség az ügyet államigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

Lakásától nem messze, az utcán holtan találtak egy 33 éves férfit vasárnap Nyírmeggyesen - tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság illetékese az MTI-t. Fülöp Gergely sajtóreferens elmondta: az elsődleges vizsgálat szerint a férfi halálát kihűlés okozta.

Megfagyott a bódéban

Valószínűleg kihűlés miatt vesztette életét az a férfi, akinek holttestére szombat délután leltek rá egy budakalászi építkezés egyik helyiségben. A férfi ott dolgozott az építkezésen és munkatársai elmondása szerint előző nap este erősen italozott.

Ezt követően bizonyára lefeküdt és elaludt. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a férfi halálát kihűlés okozta, így az esetet államigazgatási eljárás keretében vizsgálja tovább a rendőrség.

Hideg lesz

Elállt a havazás gyakorlatilag az egész országban, s vasárnap nem is várható újabb hó, viszont elég hideg van: a hőmérsékleti maximum hajnalban mínusz 11 fok volt, míg az északkeleti országrész völgyeiben néhol mínusz 30 fokot is mértek.

Az Országos Meteorológiai Intézettől vasárnap reggel kapott tájékoztatás szerint országszerte kevés a felhő, de egyes helyeken köddel kell számolni. Az Alföld északi részén élénk a szél, óránként 40 kilométeres sebességű széllökéseket mérnek, vagyis hófúvásokkal kell számolni.