Botond, Mózes
EUR 386,34 Ft
USD 371,42 Ft
12 °C
29 °C

Rekordközeli hideg várható

2003.02.13. 11:47
Bár az 1940-ben Miskolc közelében mért -36 fokos rekord vélhetően nem dől meg, az elkövetkező napokban több területen is -25 fokot mutatnak majd a hőmérők.
Csütörtök hajnalban Ózd térségében mérték a legalacsonyabb értéket, -25 fokot, de az ország több pontján süllyedt -20 fok alá a hőmérséklet - mondta az Indexnek Németh Lajos, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Folytatódik az átlagosnál hidegebb idő

Pénteken hajnalban ismét számíthatunk -20 fokra, sőt egyes területeken akár -27 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Foltokban ködre, ezt követően napsütésre számíthatunk. A szél éppen a leghidegebb napokon, pénteken és szombaton lesz a legélénkebb. A hétvégén több lesz a felhő, szombaton északon, vasárnap nyugaton alakulhat ki havazás. A jövő héten folytatódik az átlagosnál jóval hidegebb, változóan felhős idő.

Csütörtökön este is elképzelgető, hogy megdől az 1932-ben, Kecskeméten mért -25 fokos hidegrekord. Ezen a napon egyébként az időjárás.hu adatai szerint 1958-ban, Kalocsán mérték a legmelegebbet, 19,4 fokot.

A német DWD wetter.com adatai szerint Európa időjárását továbbra is anticiklon alakítja. Területén számottevő csapadék nem alakul ki. A kontinens középső és keleti részén hajnalonként nem ritka a -20 fok sem, míg Nyugat-Európában sokfelé találkozunk köddel, szürkeséggel. A Balkán-félsziget északi vidékén szórványosan havazik. Spanyolország déli tájain napközben 15 fok fölé melegszik a levegő.

Humán

Számottevő fronthatás továbbra sem várható, de a reggeli párás, hideg levegőn a meghűléses megbetegedések esélye magas - tudjuk meg az időjárás.hu humánmeteorológiai jelentéséből. A sokfelé előforduló napsütés kedélyállapotunkat javítja, élénkebbé, frissebbé válunk. A hőingás magas, a légszennyezettség kissé emelkedik, a levegőminőségi határérték 25-60%-át éri el (ezen belül a nitrogénoxidok koncentrációja a legmagasabb). A porkoncentráció alacsony.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Bankszámla