István, Vajk
17 °C
34 °C

Itt a hidegfront

2006.09.08. 07:38
Hidegfront, záporok, zivatarok, erős szél, hőmérséklet-visszaesés várható. A meteorológusok szerint a front gyorsan átvonul felettünk, majd újra fokozatosan javul az idő. Péntek délután csak 17-22 fokig melegszik a levegő.

Északnyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik, majd délutántól már csökken a felhőzet. Eleinte északnyugaton, majd napközben másutt is várható zápor, zivatar. A helyenként élénk délnyugati szél előbb a Dunántúlon, majd másutt is északnyugatira fordul, megerősödik, többfelé viharossá fokozódik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északnyugati felén már csak 17 és 22 fok között, délkeleten még 25 fok körül valószínű. A késő esti hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul.

Budapesten eleinte erősen megnövekszik, majd délutántól már csökken a felhőzet, napközben zápor, zivatar valószínű. A szél északnyugatira fordul, gyakran megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A hőmérséklet kora délután 19 és 20, késő este 15 fok körül alakul.

Az erős hidegfronti hatására hosszabb lesz a reakcióidő, az esetleges vérnyomásingadozásnak, fejfájásnak időjárási okai is lehetnek.