Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Barbara, Borbála
-6 °C
4 °C

Havazni fog március 15-én

2003.03.14. 10:36
Hiába keressük a tér és az idő horizontján Breaker Cobra Binoculsa szerkesztőségi infratávcsövünkkel a tavaszt: csak havat, esőt és hideget látunk. A tudomány pénteken visszaigazolta megfigyeléseink hitelességét, vagyis a hét végén folytatódik a hideg, szeles idő, de még a jövő héten sem várható enyhülés. Még H. Bóna Márta sem viszi tisztítóba a téli kabátját, úgyhogy jobb, ha önök sem teszik.
A meteorológusok szerint szombaton elszórtan, vasárnap nyugaton számíthatunk havas esőre, havazásra, de keleten néhány órára kisüt a nap. A jövő hét elején még nem lesz számottevő enyhülés. Éjszaka -3 -5 fok lesz, és nappal sem várható 5 foknál melegebb idő.

Öltözködjünk

H. Bóna Márta meteorológus szerint szombaton az ország bármely pontján előfordulhat kisebb-nagyobb hózápor. A szél erős lesz és északi. A jövő héten mérséklődik ugyan a szél ereje, de csak 1-2 fokkal lesz melegebb. Az Országos Meteorológia Szolgálat munkatársa egy minden számadatadatnál elrettentőbb személyes információt is megosztott velünk: nem viszi tisztítóba téli kabátját. Még két hétig.

Az Index hidegügyi szakértője azt javasolja az ünnepre készülőknek, hogy nyugodtan öltözzenek úgy, mintha december 15-én lenne március 15-e. A tanároknak meg azt, hogy adjanak a szavaló gyerekekre meleg kabátot, ne teszteljék a hideg hatásait gyermektesteken a fehéringes ünneplővel.

Vigasztalódjunk

Legalább a frontérzékenyeknek nem kell szenvedniük, ugyanis az Időjárás.hu adatai szerint számottevő fronthatás nem lesz, viszont a hideg miatt a megfázásos megbetegedések esélye növekszik. A szél is kedvezőtlen hatással lehet szervezetünkre, és a hosszú telet követően még mindig hatással van ránk a tavaszi fáradtság. A légszennyezettség alacsony, a levegőminőségi határérték 10-30%-át éri el. A porkoncentráció közepes.

Költözzünk Dél-Európába

Európa nyugati területén anticiklon okoz napos időt. Ott a hideg hajnalokat követően délutánonként átlagos a hőmérséklet. A Kárpát-medence környékén ugyanakkor szórványosan havas eső, havazás alakul ki. Aki melegre vágyik, az menjen a Pireneusi-félszigetre, mert ott már egy hete napközben 20 foknál melegebb van.