Benedek
-5 °C
5 °C

Ukrajnában két hét alatt hatszázan fagytak meg

2006.01.31. 18:20
Az ukrajnai tél halálos áldozatainak többsége hajléktalan volt, akiket akkor találtak meg az orvosok, amikor már nem tudtak segíteni rajtuk. Prágában a polgármesteri hivatal sátortábort épített a hajléktalanok számára.

Korábbi közlések szerint január 21. és 27. között kétszázhuszan haltak meg a volt szovjetköztársaságban. Ukrajna-szerte több mint 6700-an fordultak orvoshoz január közepe óta és 3870 embert szállítottak kórházba az egészségügyi tárca által kiadott közlemény szerint. Az áldozatok többsége hajléktalan volt, akiket akkor találtak meg az orvosok, amikor már nem tudtak segíteni rajtuk - közölte a kijevi minisztérium.

Ukrajnában január 16. óta mínusz 30 Celsius-fok alatti hőmérsékleteket is mértek. Az elmúlt napokban -7 fokra enyhült a hőmérséklet, sőt helyenként +1 fokot is mértek. Ennek ellenére több ukrajnai városban továbbra is fennakadások vannak a fűtésben, a kelet-ukrajnai Luhanszk megye Alcsevszk városában már január 22. óta nincs fűtés a fővezeték meghibásodása miatt. A rendkívüli helyzetek minisztériumának adatai szerint 546 többemeletes házban mintegy hatvanezren vannak fűtés nélkül. Viktor Juscsenko elnök hétfőn Alcsevszkbe látogatott, és megígérte, hogy két héten belül teljesen helyreáll a fűtés.

Prágában kedden egy negyven év körül férfit találtak, aki feltehetően halálra fagyott - közölte Simona Ciganková, a mentőszolgálat szóvivője. Egy másik férfira eszméletlenül, kihűlt testtel találtak rá, de még életben volt, őt kórházba szállították.

Csehországban a zord télnek eddig 25 halálos áldozata volt, többségükben hajléktalanok. A polgármesteri hivatal sátortábort épített a hajléktalanok számára Prágában, ahol naponta mintegy kétszáz ember tölti az éjszakát.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft