Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Rekordhideg volt Sopronban és Budapesten is

2008.09.15. 20:55
Meglehetősen szeszélyesen alakul eddig a szeptemberi időjárás, melegrekordokat hidegrekordok követnek.

Bő egy héttel a szeptemberi kánikula, és a vele járó hétvégi melegrekordok után gyökeresen megváltozott az időjárás: hétfőn megdőlt az országos és a fővárosi hidegrekord is, miközben csaknem egész nap csontig hatoló, hideg eső esett az ország túlnyomó részén.

Az országos hidegrekordot 1925 óta Zalaegerszeg "tartotta", ott ezen a napon a maximum napi hőmérséklet 10,5 Celsius-fok volt, hétfőn azonban Sopronban ennél csaknem két fokkal kevesebbet, 8,6 fokot mértek.

Budapesten hétfőn mindössze 11,5 Celsius-fok volt a legmagasabb hőmérséklet, a fővárosban az eddigi legalacsonyabb értéket 1912-ben mérték szeptember 15-én: 12,4 fokot. A Főtáv Zrt. egyébként a hidegre tekintettel - lakóközösségek kérésére - már 120 ezer lakásban megkezdte a fűtést.

Szerdáig marad a hideg

Kedden napközben is folytatódik a túlnyomóan borult idő, többfelé számíthatunk újabb esőre, záporra. Az északi, északnyugati szelet a Nyugat-Dunántúlon erős, időnként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 8 és 13 fok között valószínű.

Szerdától napról napra melegszik az idő, a hétvégén 13-18 fokra lehet számítani.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!