Márk
13 °C
28 °C

Tizenöt túsz az elrabolt brémai buszon

2003.04.25. 16:15
Négy túszát szabadon engedte a brémai buszrabló. A Hannovert végül elkerülő buszt Hildesheim előtt megállították. A renőrségnek sikerült kapcsolatba lépnie a dél-európainak tűnő fiatal túszejtővel, most arra próbálják rábeszélni, hogy vérfürdő nélkül adja fel a buszt.
Elengedte négy felnőtt túszát az észak-németországi Hildesheim közelében feltartóztatott brémai autóbusz pisztolyos eltérítője, aki pénteken kilenc óra környékén foglalta el a buszt, 15 utassal a fedélzetén. A férfi délután közölte, hogy dél felé óhajtja folytatni útját. A német rendőrök az A7-es autópályán, Hannover és Hildesheim között, Klein Förste helységnél zárták körül a buszt, amelyen még 11 túsz maradhatott, köztük több gyerek.

A rendőrök a gyerekek szabadon bocsátására igyekeztek rábeszélni a 25 év körüli, külföldinek látszó eltérítőt. A túszejtő beszélni akart Henning Scherf brémai polgármesterrel, továbbá egy másik sofőrt követelt, hogy folytathassa útját dél felé. A busz vezetője ugyanis nehezen bírta a lélektani nyomást. A busz nyitott ajtaján át folytatott első beszélgetésen az eltérítő egy új mobiltelefont, ételt és italt kért. A túszejtő higgadt benyomást keltett a dpa szerint. A rendőrség szerint nincs arra utaló jel, hogy a buszrabló erőszakot alkalmazott volna.

Két héten belül ez a második buszeltérítés Németországban, április 11-én egy emeletes busz utasait ejtette túszul egy berlini bankrabló. A rendőrség akkor négy órás egyezkedés után lerohanta a járművet, kiszabadítva az elrabolt busz két utasát.