Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Cameron Diaz is elküldené Busht Johannesburgba

MTI
2002.08.14. 09:01
Több neves hollywoodi sztár, köztük Leonardo Di Caprio és Cameron Diaz csatlakozott az amerikai környezetvédők azon követeléséhez, hogy George Bush amerikai elnök vegyen részt személyesen az augusztus 26-án Johannesburgben tartandó globális környezetvédelmi csúcsértekezleten. A filmcsillagok kedden írták alá a Global Green USA környezetvédő szervezet petícióját, amelyben felszólítják Busht, hogy támogassa a klímaváltozások elleni harcot és vegyen részt a csúcson egy, számos kötelezettséget tartalmazó akciótervvel.

Ezzel kapcsolatban a zöldek azt is kérik Bushtól, hogy az Egyesült Államok csökkentse az olyan gázok kibocsátását, amelyek növelik a Földet érő "üvegházhatást", és részesítse előnyben az újra felhasználható energiaforrásokat - jelentette az AFP. Az augusztus 26. és szeptember 4. között tartandó johannesburgi Föld-csúcsértekezletre, amelynek a környezetvédelem mellett a szegény országok tartós fejlődésének elősegítése szerepel a napirenden, mintegy száz ország állam- és kormányfőit várják. Az amerikai elnök egyelore nem közölte, hogy részt vesz-e rajta, vagy sem.