Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Napóleon, ha mondom!

MTI
2002.08.16. 12:50
Nem bolygatják meg a párizsi Invalídusok Dómjában örök álmát alvó Bonaparte Napóleon francia császár földi maradványait. Mint a Libération című lap pénteken jelentette, a védelmi minisztérium elutasította a csontmaradványok DNS-vizsgálatának elvégzésére benyújtott kérelmet.

Ben Weider, a Nemzetközi Napóleon Társaság elnöke már hosszú ideje szeretné hajszálak vizsgálatával bizonyítani, hogy az 1821-ben Szent Ilona szigetén elhunyt császárt megmérgezték és az Invalidusok Dómjának hatalmas márványkoporsójában, amelyet úgy helyeztek el, hogy aki rá akar pillantani, annak fejet kell hajtania, nem Napóleon földi földi maradványai nyugszanak. A minisztérium ezzel szemben a csontok valódisága iránti kétséget nem tartja elegendő oknak a génanalízis elvégeztetéséhez.