Árpád
-2 °C
4 °C

Ütközőnek szaladt egy szerelvény a bécsi Südbahnhofon

MTI
2002.08.21. 12:46
Az ütközőnek szaladt egy beérkező személyvonat a bécsi Südbahnhofon, a balesetben 17 utas megsérült, hárman súlyosabban. Az Osztrák Államvasutak (ÖBB) közlése szerint a fékhiba lehetősége kizárt, a balesetet valószínűleg az okozta, hogy a városra zúduló súlyos felhőszakadás következtében több méterrel meghosszabbodott a vonat féktávolsága. Az ÖBB feltételezése szerint a vonat vezetője már beindította a száraz viszonyoknak megfelelő fékezési eljárást, amikor váratlanul lezúdult a felhőszakadás, s ezért a vonat még óránként 5 kilométeres sebességgel haladt, amikor nekiment a vágány végén lévő ütközőnek.
Az öt vagonból álló, Payerbachból közlekedő szerelvény a szokásos lassú tempóban érkezett a pályaudvarra. A sebesültek száma azért viszonylag magas, mert a mintegy 150 utas többsége már a vagonajtóknál állva várta a kiszállást. Az anyagi kár csekély. A felhőszakadások már kedd estétől több helyen gondot okoztak Ausztriában: Karintiában és Tirolban több kisebb patak megáradt és néhány házból ki kellett telepíteni a lakókat. Akadt, ahol a pincékbe tört be a víz, és helyenként sárlavinák temettek be alsóbbrendű útvonalat, illetve okoztak károkat házakban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?