Aliz
6 °C
14 °C

Hárommilliárd eurós kár Csehországban

MTI
2002.08.26. 06:31
Egy híján száz települést, 263 ezer ember otthonát öntött el teljesen a csehországi árvíz, 347 települést részlegesen érintett az árhullám - jelentette be Vladimir Spidla cseh kormányfő. A természeti csapás kárértékét az előzetes becslések 2-3 milliárd euróra teszik. A mentés során összesen 220 ezer embert kellett kiköltöztetni otthonából. Nem végleges adatok szerint 15 ember vesztette életét az áradások során.
"A természeti katasztrófa nem vált társadalmi katasztrófává" - jelentette ki a kormányfő, hozzátéve, hogy az ország lakosság "derekasan helytállt" az árvízzel szemben. A kormány a legfontosabb feladatai közé sorolja, hogy lakásról gondoskodjon az otthonukat elveszítettek számára, hogy biztosítsa a lakóépületek, utak újjáépítését, és megteremtse az árvíztől tönkretett kisvállalkozások és üzletek számára az újrakezdés feltételeit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?