Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vonat alvázához kötözve kísérelt Ausztriába szökni nyolc afgán

MTI
2002.08.26. 11:46
Vasúti kocsik alvázához kötözve, életveszélyes körülmények között kísérelt meg nyolc afgán férfi Nyugat-Európába jutni - mondta el Fehér Imre, a Győri Határőr Igazgatóság sajtóreferense. A Hegyeshalomnál vasárnap este kilépő Kálmán Imre EuroCity külső ellenőrzése közben találtak rá az útlevélkezelők az afgánokra. A menekülők ágylepedőkkel és törölközőkkel kötötték magukat a szerelvény alvázához.
Az életveszélyes utazás közben szerencsére senki nem sérült meg. Előállításukat követően kiderült, hogy a debreceni befogadó-állomást hagyták el azzal a céllal, hogy Nyugat-Európába jussanak. Útjukat embercsempészek Iránban szervezték meg. Magyarországra illegálisan, zárt kamion rakterében érkeztek. Amikor elfogták őket a határőrök, menedékjogot kértek és ismét a debreceni befogadó-állomásra kerültek.