Aliz
6 °C
14 °C

Négy és félezer ingatlan került víz alá az áradásban

MTI
2002.08.26. 13:40
A Duna magyarországi szakaszán és mellékfolyóin levonult árvíz miatt összesen 54 településen kellett védekezési munkálatokat végezni - tájékoztatta az MTI-t közleményében Lamperth Mónika belügyminiszter. Az adatok szerint csaknem négy és félezer épület - lakóház, önkormányzati ingatlan, üdülő - került víz alá a hullámtérben, vagy rongálódott meg az árvizet kísérő jelenségek miatt. Az árvíz miatt összesen több mint kétezer embert - 452 családot, 752 gyermeket - kellett ideiglenesen kitelepíteni otthonából. Az árvíz mintegy 240 ezer ember otthonát és életfeltételeit veszélyeztette.
A legintenzívebb időszakban csaknem 27 ezren, köztük vízügyi dolgozók, katasztrófavédelmi szakemberek, önkormányzati alkalmazottak, katonák, tűzoltók, rendőrök, határőrök segítettek a védekezésben a veszélyeztetett települések önkénteseivel együtt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?