Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vadászgép kísérte a földre az amerikai utasszállítót

MTI
2002.08.27. 20:24
Sugárhajtású vadászgép kísérte a Baltimore-Washington nemzetközi repülőtérre az US Airways 1814-es számú járatát, amely az észak-carolinai Charlotte városából indult a két amerikai nagyváros közös légikikötőjébe. AZ FBI szóvivője szerint egy - fedélzeti meghibásodást jelző - kódot tévesen tápláltak be a repülőgép radarjelzésekre válaszoló készülékébe. A közlekedési minisztérium szóvivője nem volt hajlandó konkrét magyarázatot adni, csak annyit mondott, hogy kommunikációs félreértés történt a pilóta és a földi irányítás között.

Az Észak-Amerikai Légtérvédelmi Parancsnokság (NORAD) illetékese megerősítette, hogy egy riadóztatott vadászgép kísérte az Airbus 319 típusú utasszállítót célállomásáig. A repülőgépet, miután földet ért, szirénázó rendőrautók vették körbe. Két FBI-ügynök felszállt és egyenesen a pilótafülkébe irányította lépteit, míg más FBI-ügynökök és rendőrök szemlátomást a poggyásztér iránt mutattak érdeklődést. Az utasokkal csak fél óra elteltével közölték, hogy kommunikációs baki történt.