Judit
3 °C
7 °C

Pisztoly a pótkerék alatt

MTI
2002.08.31. 12:22
Engedély nélkül tartott fegyvert, lőszereket és pirotechnikai eszközöket találtak szombaton egy jugoszláv gépkocsiban Röszkénél. Kovács Iván alezredes, a Kiskuhalasi Határőr Igazgatóság sajtóreferense az MTI-nek a részleteket ismertetve elmondta: a hajnali órákban jelentkezett kilépésre egy 55 éves jugoszláv férfi Renault Laguna gépkocsijával.

Zavart, ideges viselkedése feltűnt az útlevél kezelőjének, ezért másodlagos ellenőrzést tartott a gépkocsiban. A kutatás során a Renault pótkeréktartója alól egy maroklőfegyver és 37 hozzávaló 7,65 milliméteres lőszer került elő. Ráleltek még különböző riasztópisztolyokhoz tartozó több mint 70 lőszerre, illetve különféle pirotechnikai eszközökre. Az előállított férfi azzal védekezett, hogy a fegyvert korábban kapta Németországban, már el is felejtkezett róla, a pirotechnikai eszközöket pedig fia bevonulás előtti búcsúztatására szánta tűzijátéknak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?