Szkinhedek és rapperek csaptak össze Moszkvában

Népszabadság
2002.09.02. 06:23
Két alkalommal is összecsaptak a szkinhed és rapper fiatalok a hét végén Moszkvában. A tömegverekedésekben összesen mintegy 70-80 ember vett részt. Az incidenseknek több sebesültje is van, egy tizenhat éves fiú pedig belehalt a torkába kapott késszúrásba.

Az orosz főváros délnyugati részén található Unyiverszityet metrómegállótól nem messze egy koncert volt, ezért sok fiatal álldogált a bejáratnál. A rendőrségi vizsgálat megállapítása szerint a metrólejáratnál lévő kőfalon este fél nyolc körül öt fiatal üldögélt, akikhez odalépett egy hét főből álló másik csoport. A tizenévesek vitába keveredtek, majd egyikük előkapott egy kést, és a 16 éves Valerij Panyihin torkába döfte. A fiú még a mentők kiérkezte előtt belehalt sérülésébe.

A nagy erőkkel a helyszínre érkező rendőrség viszonylag gyorsan feloszlatta a verekedő tömeget. Mintegy 30 fiatalt őrizetbe vettek, köztük Panyihin feltételezett gyilkosát is, aki ellen már meg is indult a vádemelési eljárás. Mintegy két órával később a metrómegállótól mindössze néhány száz méterre lévő cirkusz épületénél tört ki verekedés, de ebben már "csak" másfél tucat tizenéves vett részt.