Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lángokban áll egy orosz halászhajó

MTI
2002.09.03. 07:47
Hatalmas tűz ütött ki kedden reggel egy orosz halászhajón a Távol-Keleten: az 56 fős legénységet kimenekítették, de a hajó továbbra is lángokban áll. A Kaszkad-103 nevű halászhajó a dél-koreai Puszan kikötőjéből az Oroszországhoz tartozó Szahalin szigetére tartott. A tűz - egyelőre ismeretlen okból - akkor keletkezett, amikor a hajó 14 mérföldre járt a szigeten fekvő Korszakov kikötőtől. A tűzvészben egyik halásznak sem esett baja.

A lángokban álló Kaszkad-103 ugyanakkor valóságos "ökológiai bombává" válhat - jegyezte meg az ITAR-TASZSZ hírügynökség. A hajó tartályaiban 500 tonna dízelolajat és 200 tonna fűtőolajat tárolnak, raktárhelységeit pedig zsúfolásig megtöltötték a kifogott halak csomagolásához használatos papírral és műanyag fóliával. A magas hőmérséklet miatt a hagyományos építésű hajók nem tudják megközelíteni az égő halászhajót, a Távol-Keleten lévő orosz mentőhajók pedig jelenleg Szahalin északi partjai mentén teljesítenek szolgálatot.