Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kézigránátos támadás Csepelen

2002.09.04. 07:16
Egy csónakot megsemmisített és a lakóház falában is kárt okozott a robbanás, mikor szerdán hajnalban kézigránátot dobtak egy csepeli családi ház kertjébe. A HavariaPress úgy tudja, az ismeretlen támadó Csepelen a Vágóhíd utcában található egyik családi ház kertjébe dobott gránátot szerdán hajnali fél kettőkor. A robbanás a csónakon kívül az épület falában is okozott kisebb károkat, személyi sérülés azonban nem történt. A robbantó elfogása érdekében a Csepelről kivezető utakon hajnalban és kora reggel rendőrök ellenőrizték a forgalmat és állították meg a gyanúsnak tűnő járművek vezetőit. A tettes keresése eddig eredménytelennek bizonyult.

Tűzszerészek vizsgálják, pontosan milyen típusú gránáttal követték el a támadást. Mivel az ilyen jellegű merényleteket alvilági körökben figyelmeztetésként szokták bevetni, a rendőrök első sorban megpróbálják kideríteni, hogy a ház tulajdonosának vajon vannak- e haragosai, esetleg nagyobb pénztartozása. A férfi, aki a házban lakik egyelőre nem tudja megmondani, kinek állhatott érdekében a robbantás, szerinte sem ellenségei, sem tartozása nincsen. A rendőrség megkezdte az eljárást az ügyben. Budapesten egyébként hosszú idő óta nem volt kézigránátos merénylet.