Erzsébet
1 °C
4 °C

Kilenc halott a fehéroroszországi autópályán

MTI
2002.09.04. 18:19
Kilencen életüket vesztették, tizenegyen pedig megsérültek abban a fehéroroszországi közúti balesetben, amelyben 16 jármű ütközött egymásnak szerda reggel.
A baleset Minszktől 170 kilométerre történt, a Breszt-Moszkva autóúton. Az Oroszországot Európával összekötő főközlekedési útvonalon összesen nyolc kamion, hat személygépkocsi és két kisbusz volt a tömegkarambol részese.

Az első baleset miatt, amelynek egy lengyel Mercedes kamion is a részese volt, valamennyi forgalmi sáv eltorlaszolódott. Több gépkocsinak sikerült megállnia, de egy újabb kamion belerohant az álló jármuvekbe, többek között egy személyszállító mikrobuszba. A két először ütközött kamion vezetőfülkéjében egy-egy fiatal nő is ült. Mindketten életüket vesztették.

A baleset idején az úton kisebb köd volt és füst is terjengett - írta az ITAR-TASZSZ. Az AP hírügynökség szerint a rossz látási viszonyokat az idézte elő, hogy az út mentén tőzegtűz pusztított. A fehérorosz belügyminisztérium helyettes vezetője sajtóértekezletén kiemelte, hogy a gépkocsivezetők a legelemibb közlekedési szabályokat sem tartották be, nem csökkentették a sebességet a látási viszonyoknak megfelelően, és nem kapcsolták be a tompított fényszórót.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?