Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kolumbiában felszámoltak egy emberrabló hálózatot

MTI
2002.09.05. 10:03
A kolumbiai hatóságok felgöngyölítettek egy nemzetközi emberrabló csoportot, amelyet a Nemzeti Felszabadítási Hadsereg (ELN) szélsőbaloldali gerillaszervezet irányított, hogy annak bevételeiből kormányellenes tevékenységét finanszírozza. A csoport vezetőjét még júliusban, annak utódját és több más lázadót pedig az elmúlt napokban sikerült a hatóságoknak kézre keríteniük - közölte csütörtökön az AP-vel a kolumbiai hadsereg képviselője, Reynaldo Castellanos tábornok.

A bűnszervezetet Bogotából irányították az ELN tagjai, de a csoporthoz tartoztak chilei, ecuadori, perui és mexikói baloldali szervezetek emberei is. Az általuk végrehajtott bűntények közül az emberrablás és a gépkocsilopás volt a legsúlyosabb, mintegy 15 millió dolláros évi bevételüket pedig szétosztották maguk között a csoportok. A szervezet tagjai többnyire elektronikus leveleken keresztül tartották egymással a kapcsolatot, a különböző csoportok akcióikban gyakran ugyanazokat a mozgatható fegyveres embereket használták.