Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Újabb börtönbüntetést kapott egy rab

MTI
2002.09.05. 20:59
Két év hat hónap börtönre ítélte az 1998. évi kaposvári orvosgyilkosságért fegyházbüntetését töltő Daxner Gábort, a Szegedi Városi Bíróság csütörtökön, mert bizonyítottnak látta, hogy a vádlott a börtönben bicskával rátámadt a zárkaőrre; az ítélet nem jogerős. A vádirat szerint a 14 év fegyházbüntetésre ítélt Daxner Gábor a Szegedi Fegyház és Börtönben még 2000. júliusában körömcsipeszből kialakított bicskával hátulról megtámadta a zárkából kifelé induló őrt.

Az őr elkapta ugyan a fejét, de a bicska könnyebben megsebezte a nyakát, sérülése nyolc napon belül gyógyult. Az ítélet indoklásában elhangzott: a büntetőper azért nyúlt ilyen hosszúra, mert eltérő volt az igazságügyi orvos szakértők véleménye a fiatalember elmeállapotát és az ezzel kapcsolatos büntethetőségét illetően.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?