Judit
2 °C
7 °C

Gulyásfesztivál Szolnokon

MTI
2002.09.08. 15:01
Kétnapos gulyásfesztivált és hozzá kapcsolódva országos főzőversenyt rendeztek a hétvégén Szolnokon. A vasárnap zárult programról Királyházi Andor a Szolnoki Gulyásfesztivál Egyesület alelnöke az MTI-nek elmondta: a rendezvényt 1999-ben azzal a szándékkal indították, hogy a magyar gasztronómia hagyományait ápolják. A rendezvényen a két nap alatt több mint 40 ezer ember fordult meg. A hazai vendégek mellett a határainkon túli magyar területekről, valamint Franciaországból, Lengyelországból és Németországból is érkeztek érdeklődők a Tisza-parti városba. Az Alföld jellegzetes eledelének elkészítésére meghirdetett vetélkedőre a tavalyi kétszáz csapattal szemben az idén már több mint 300 kisebb-nagyobb közösség nevezett be.

A versenyzők három kategóriában, a marha-, bab-, és birkagulyás főzésben mérték össze tudásukat. A csapatok legtöbbje 10-20 személyre főzött, de akadt olyan is, amelyik 800 "emberes" gulyást elkészítésére vállalkozott. Összességben több ezer adag gulyás fogyott el a két nap alatt. A zsűri a nyertes csapatnak a Gulyásfőzés mestere címet ítélte oda.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?