Árpád
-2 °C
3 °C

Korrupt rendőröket vettek őrizetbe

MTI
2002.09.08. 15:01
Két rendőrt vettek őrizetbe a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal munkatársai szombaton, miután vesztegetésen érték őket - derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság honlapjáról. A 35 éves rendőr törzszászlós, valamint a 24 éves rendőr zászlós pénteken a XX. kerületben igazoltatott egy autójával arra haladó férfit, akit gumiabroncsai elkopására hivatkozva csak pénz ellenében engedtek volna tovább közlekedni. Az igazoltatott férfi a forgalmi engedély megtartása fejében 10 ezer forintot ajánlott a rendőröknek, akik kevesellvén a pénzt közölték, hogy másnap rendezze "tartozását".

A szombati találkozón a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal munkatársainak sikerült tetten érniük a két rendőrt, miután az autós az esetet időközben jelezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság Panaszirodáján. A hivatal vesztegetés bűntette elkövetése alapos gyanúja miatt eljárást indított a korrupcióba keveredett rendőrök ellen - áll a BRFK internetes oldalán.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?