Fej nélkül temették el Nógrádi Józsefet

Népszabadság
2002.09.10. 06:36
Fej nélkül temették el Nógrádi Józsefet. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a napokban értesítette a családot arról, hogy átvehetik a januárban örök nyugalomra helyezett férfi koponyáját.

Nógrádi József, az "olajtanúként" elhíresült Nógrádi Zsolt édesapja 1998 októberében tűnt el Soltvadkertről. Holttestét - egy névtelen levél alapján - tavaly nyáron találták meg lakhelyétől tizenöt kilométerre. Kiderült: Nógrádi Józsefet fejbe lőtték, majd holttestét egy kiszáradt kútba dobták. A gyilkosság gyanúsítottja az áldozat kisebbik fia, Nógrádi Ádám, akiről bebizonyosodott: a névtelen levelet ő írta. A rendőrség - fél évvel az áldozat megtalálása után - kiadta a családnak Nógrádi József holttestét, akit idén januárban katolikus szertartás szerint Soltvadkerten temettek el.

Nógrádi Zsolt a napokban kapta meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálati osztályának határozatát arról, hogy apja koponyacsontját átveheti és eltemetheti. Nógrádi Zsolt családja megdöbbent a határozaton, mert nem volt róla tudomásuk, hogy Nógrádi József feje hiányzott a koporsóból.