Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Világháborús lőszereket találtak a Kosztolányi Dezső téren

MTI
2002.09.12. 21:38
A II. világháború idejéből származó negyven darab 40 mm-es páncéllőszert, 12 darab 40 mm-es repeszlőszert és két darab 82 mm-es aknavető gránátot találtak csütörtök délután Budapesten a Kosztolányi Dezső téren a Bartók Béla úti rekonstrukciós munkák során - tájékoztatta Ináncsi József, a Magyar Honvédség Tűzszerész és Aknakutató Zászlóaljának parancsnokhelyettese az MTI-t. A környéken több órára szünetelt a forgalom.

A parancsnokhelyettes csütörtök este kilenc órakor azt közölte az MTI-vel, hogy a járművek hamarosan ismét közlekedhetnek a Kosztolányi Dezső téren, valamint a Bartók Béla út Tétényi út és Fadrusz utca közötti, továbbá a Bocskai út Nagyszőllösi és a Fadrusz utca közötti szakaszán. Elmondta: a teret, valamint a Bartók Béla út és a Bocskai út említett szakaszait a tűzszerészek rendőri biztosítás mellett 18 óra 10 perckor zárták le, s egy házat biztonsági okokból ki is kellett üríteni. A parancsnokhelyettes hozzátette: a talált lőszereket a helyszínről elszállítják, s később, egy központi gyűjtőhelyen semmisítik meg őket a tűzszerészek.