Judit
3 °C
7 °C

Tizennégyen vesztették életüket egy buszbalesetben Amerikában

MTI
2002.09.13. 09:04
Tizennégy ember meghalt egy közlekedési szerencsétlenségben az Egyesült Államok Maine államának északi részén csütörtökön, amikor egy mikrobusz az Allagash folyóba zuhant. A jármű egyetlen utasa élte túl a folyóba zuhanást; sikerült kimásznia a mikrobusz hátsó ablakán. A többi utassal a gépkocsi elmerült a négy és fél méter mély vízben.
Egy helyi erdőgazdasági vállalkozás hondurasi és guatemalai szerződéses vendégmunkásai utaztak a járművön - jelentették a hírügynökségek, a helyi rendőrségre hivatkozva. A mikrobusz a terephez képest meghökkentő, 113 kilométeres óránkénti sebességgel haladt az erdőgazdaság egyik földútján, amikor a folyó keskeny fahídjához ért. Egyelőre nem ismeretes, miért törte át a gépjármű a fahíd korlátját, de feltehető, hogy a túlzott sebességnek része lehetett a szerencsétlenségben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?