Judit
3 °C
7 °C

Szándékosan mérgezte meg vendégeit az étteremtulajdonos

MTI
2002.09.17. 08:48
A nancsingi esetet - feltehetően a novemberi pekingi hatalomátadás közelsége miatt - továbbra is igen szűkös hivatalos tájékoztatás mellett vizsgálják. A hatóságok a sajtóértesülések szerint egyértelműen kimutatták egy helyi patkányméreg jelenlétét a szóban forgó gyorsételekben - a szer ellen egyelőre nincs hatékony ellenanyag. Több száz embert kellett kórházba szállítani a mérgezés miatt, és most már a a hatóságok is elismerték, hogy 49-en meg is haltak. A szerencsétlenül jártak építőmunkások voltak, illetve egy középiskola tanulói, akik a szóban forgó üzletben reggelire vettek szezámmagos kekszet, sült tésztát és sült rizsgombócokat. A halálos áldozatok között két katona is van.

Hongkongi lapok szerint a hatóságok már letartóztatásokat is foganatosítottak az ügyben. Egy újság tudni véli, hogy a mérgezést az étterem vezetője és egy közeli rokona közötti nézeteltérés váltotta ki. Kínában időnként előfordulnak ételmérgezéses esetek, például azért, mert egyes vendéglátók a bevizsgált bolti helyett olcsóbb, de kétes minőségű sót használnak. Tavaly 146-an haltak meg és 15 ezren betegedtek meg ételmérgezés miatt, a fő okok között a patkányméreg, különböző vegyi anyagok és baktériumok tűntek fel.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?