Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Cseh taxival akartak átszökni határon

Gyõr.index
2002.09.20. 13:39
Kilenc örmény és egy cseh állampolgárt fogtak el a Mosonmagyaróvári Határõrizeti Kirendeltség járõrei Albertkázmérpuszta térségében szerdáról csütörtökre virradóra. A határvadászok hõkamera segítségéveltartóztatták fel az illegális határátlépõket. Az örmények, köztük két gyerek, egy cseh taxisofõrrel igyekeztek a határ túloldalára. A meghallgatáson a cseh állampolgár elmondta, hogy telefonon kapott megbízást az örmények külföldre szöktetésére. Késõbb az ismeretlen telefonáló kilétére is fény derült, akire a határõrök egy mosonmagyaróvári szállodában találtak rá.

Az örmények szeptember 8-án Záhonynál lépték át a határt, útjukat egy moszkvai "utazási iroda" szervezte. Rövid magyarországi tartózkodásuk alatt egy hetet töltöttek Budapesten majd egy mosonmagyaróvári szállodában múlatták az idõt. A Gyõri Határõr Igazgatóság Mosonmagyaróvári Szolgálata a cseh taxissal és a szállodában elfogott örménnyel szemben embercsempészés bűntette miatt indított eljárást, az örmény állampolgárok pedig a Bevándorlási Hivatal Nyugat-Dunántúli Igazgatóságának vendégszeretetét élvezik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?