Olivér
4 °C
8 °C

Letartóztatták az összedőlt lépcsőjű iskola vezetőit

MTI
2002.09.25. 09:36
Letartóztatták annak a kínai iskolának a vezetőit, amelynek egy lépcsőkorlátja hétfőn összedőlt, huszonegy diák halálát okozva. Őrizetbe vették az iskola igazgatóját, három helyettesét és az épület karbantartásáért felelős személyt. Az igazgató felelősségét súlyosbítja, hogy amikor hétfő este értesítették a tragédiáról, nem volt hajlandó távozni, és a helyszínre sietni az étteremből, ahol éppen tartózkodott - jelentették szerdán hírügynökségek.

A tragédia akkor történt, amikor a délutáni foglalkozások után a 14-15 éves diákok éppen elhagyni igyekeztek iskolát a belső-mongóliai Fengcsengben, Pekingtől 270 kilométerre északnyugatra. A négyemeletes épület második emeleti lépcsőjének korlátja szakadt le, aminek következtében sok gyermek leesett, és a zuhanó korlát többeket elsodort. Az épület új volt, de 800 fős befogadóképessége ellenére 1500 diák tanult ott.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?