Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két orvos miatt halt meg egy terhes nő Salgótarjánban?

MTI
2002.09.27. 15:16
Vádemelési javaslattal megérkezett a Salgótarjáni Városi Ügyészségre pénteken annak a két orvosnak az ügye, akiket foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel gyanúsít a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Az orvosok ellen alapos a gyanú, hogy gondatlanságuk miatt halt meg egy fiatal asszony a helyi Szent Lázár Kórházban egy évvel ezelőtt. A 28 éves terhes nő a boncolás szerint baktériumfertőzésbe halt bele, amit az orvosszakértők szerint a szülész-nőgyógyász és a belgyógyász nem ismert fel idejében. A fiatalasszony torokfájással ment be a kórházba, ahol infúziót kapott, majd hazaengedték. Estére azonban rosszabbul lett, vérezni kezdett, ezért visszavitték a kórházba, ahol néhány órán belül meghalt.

A rendőrség a nyomozás során igazságügyi orvosszakértők véleményét is kikérte - ahogyan ezt a család is megtette -, de ezek egymásnak is ellentmondóak voltak, ezért a rendőrség az Egészségügyi Tudományos Tanácshoz (ETT) fordult, mint legfőbb fórumhoz. - Az ETT vizsgálata alapján alaposan gyanúsítható a két orvos a bűncselekmény elkövetésével, az ügyet vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek.