Judit
2 °C
7 °C

Dél-Afrika - 21 halott a szakadékba zuhant autóbuszban

MTI
2002.09.28. 18:11
A rendőrség közlése szerint az ország déli részén szakadékba zuhant egy autóbusz, amely ingázókat szállított a Port Elizabeth kikötővárostól 250 kilométerre északra fekvő Alice városába.
A jármű a hegyvidéki terepen, egy lejtőn lefelé haladva letért az útról és a szakadékba zuhant. A busz darabokra tört a mélyben heverő sziklákon; egyes utasok kirepültek a járműből, mások annak darabjai alá vagy közé szorultak.
John Fobian rendőrségi szóvivő elmondta, hogy legalább 21 utas életét vesztette. Másik ötvenkét személyt sérülésekkel - köztük tizenötöt súlyos sebesülésekkel - szállítottak a közeli kórházakba.
A baleset pontos oka egyelőre nem ismert, de a rendőrség azt feltételezi, hogy a buszsofőr esetleg fékhiba miatt veszíthette el uralmát a nagy sebességgel haladó jármű felett - jelentette az AP.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?