Natália
1 °C
7 °C

Ezer ember eltűnt a szenegáli kompszerencsétlenségben

MTI
2002.09.29. 22:17
A korábban közölteknél jóval több, csaknem ezer ember tűnt el a szenegáli kompszerencsétlenségben, amely a nyugat-afrikai Szenegál és Gambia partjai közelében történt még péntekre virradóra a viharos tengeren. A szenegáli kormányfői hivatal vasárnap este közzé tett nyilatkozata értelmében összesen 1034 ember - az utasok és az 52 fős legénység - volt a hajón, vagyis 238-cal több a korábban ismert adatoknál. A Joola nevű kompon az előírások szerint maximum 550 ember tartózkodhatott volna.

A dakari közlés szerint eddig mindössze 64 túlélőt sikerült kimenteni - a korábbi adatok 104 túlélőről szóltak -, s emellett csaknem 400 holttestet is megtaláltak. A mentőalakulatok szerint immár gyakorlatilag semmi esély arra, hogy túlélőket találjanak a tengerben, így nagyon valószínű, hogy a halálos áldozatok száma összesen 930 lehet. Az eredetileg 550 utas szállítására alkalmas Joola nevű komphajó csütörtök éjjel a nyugat-afrikai ország déli városából, Ziguinchorból az északi Dakar felé haladt, amikor a viharos időjárás miatt bekövetkezett a katasztrófa.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?