Árpád
-2 °C
3 °C

Nyolc halott, ötven sérült az ausztriai autópálya-balesetekben

MTI
2002.09.30. 23:13
Nyolc halott, ötven - köztük számos súlyos - sérült, 70 megrongálódott autó, milliós nagyságrendu anyagi kár - ez a végső mérlege annak a két tömeges balesetnek, amely a hétfő reggeli órákban történt Ausztriában, a Bécsből Salzburg felé vezeto A1-es autópályán, az úgynevezett Anger-hídnál egy hirtelen felszállt sűrű ködfal következtében.

Az alig két méteres látótávolságot engedő köd olyan hirtelen jött, hogy teljesen meglepte az autósokat. Az egyik tömeges karambol az autópályán történt, itt egy autós bennégett kocsijában, egy másik sérüléseibe halt bele a helyszínen. A másik baleset a pálya felett átvezető hídon következett be, itt hat ember vesztette életét. Sok autósnak még szerencséje volt, mert az újabb és újabb ütközések közötti másodpercekben ki tudott ugrani a kocsijából, és a palánk mögé tudott menekülni, így nem sérült meg.

A Vöröskereszt több mint 30 mentoautóval és mintegy száz fovel vonult ki a helyszínre. A mentoautók a súlyos sérülteket a suru ködbol az alig néhány kilométernyi távolságban, ragyogó napsütésben várakozó mentohelikopterekhez szállították.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?