Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elfogták az ukrán határsértőt

MTI
2002.10.01. 19:56
Az ukrán határőrök és rendőrök elfogták azt az ukrán állampolgárt, aki egy Magyarországon lopott Audival tört át vasárnap a gépkocsira leadott lövések ellenére a záhony-csapi magyar-ukrán határállomáson. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának keddi tájékoztatása szerint az Audit a határőrök és a rendőrök közösen akarták ellenőrizni közvetlenül a átkelőhely előtt, a 4-es számú főúton, de az autó vezetője nem állt meg, hanem a kocsival nekihajtott az előtte álló civil ruhás rendőrnek, akit a jármű jobb oldala elsodort. A rendőr több lövést adott le a száguldó autóra, amely a határállomásra érve áttörte a sorompókat, és a Tisza-hídon elhagyta az országot.

A röviddel korábban őrizetbe vett, a határátlépést szintén Audival megkísérlő másik ukrán állampolgárságú autótolvaj vallomást tett rejtőzködő bűntársáról. A határőrség két csoportja kutyákkal követte a bűnöző nyomait, a házánál csapdát állítottak fel. A bűnözőt hajnalban vették őrizetbe.