Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tömeges kitelepítések a Lili hurrikán miatt

MTI
2002.10.03. 08:58
Óránként 225 km/órás sebességgel érkezik a Mexikói-öböl partjaihoz a Lili nevű hurrikán. A texasi, a louisianai és az alabamai hatóságok felkérték a part közelében lévő lakosokat, hogy hagyják el házaikat. Az előrejelzések szerint a Lili Cameron (Louisiana) város közelében ér a szárazföld fölé, a vihar jelenleg körülbelül 170 mérföldre délre tombol a louisianai partoktól. A Lili - amelynek útvonala lényegében ugyanaz, mint a tíz nappal ezelőtti Isidore hurrikáné - Kuba partjain még "csak" óránként 150 kilométeres sebességű széllökéseket produkált, s a hét elején még a szerény, egyes erősségű hurrikán címet érdemelte.

A hatalmas szélvihar -amelyet a meteorológusok immár a negyedik osztályba sorolnak az ötfokú Saffir-Simpson skálán - várhatóan csütörtökön éri el az amerikai partvidéket. A hurrikán louisianai Cameron városánál csap le először, éppen ott, ahol 1957 júniusában az ugyancsak négyes erősségű Audrey hurrikán négyszáz halálos áldozatot követelt, s olyan hullámokat kavart, hogy a Mexikói-öböl vizét több tucat kilométerre is benyomta a szárazföldre