Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötszáz örökbefogadott gyermek tűnt el

MTI
2002.10.03. 12:53
Közel ötszáz nevelőszülőkhöz került gyermek tűnt el Los Angelesben az örökbeadott 50 ezerből.A "sokkoló adat" rámutat a nevelőszülői program hiányosságaira - jelentették ki helyi politikusok. A helyi gyámhivatal szerint a gyermekek megszöktek, vagy hozzátartozóik rabolták el őket. A gyámhivatal a szociális gondozók túlterheltségére hivatkozik, de további intézkedéseket ígért az eltűnt gyerekek felkutatására. A hivatal hatvannégy, korábban eltűntnek hitt gyermeket talált meg eddig, nyolcukat azonban már csak holtan. A gyermekek némelyike bűncselekmény áldozata lett.
Floridában tavaly júliusban kényszerült hasonló beismerésre a helyi gyámhivatal, miután a helyi sajtó szalagcímekben számolt be egy nevelőszülőkhöz került kislány eltűnéséről. Rilya Wilson eltűnésére tizenöt hónap késéssel figyelt fel a vámhivatal, ennek elismerésekor további több mint ötszáz gyermek eltűnéséről is beszámoltak.