Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Rasszista támadót tartóztatott le a francia rendőrség

MTI
2002.10.06. 16:45
Letartóztatta a dunkerque-i rendőrség azt a férfit, akit két rasszista indíttatású gyilkossággal vádolnak. Az ámokfutó férfi pénteken este fél kilenckor terepjárója volánja mögül először belelőtt a főként marokkói bevándorlók által látogatott Les Mouettes kávéház kirakatába, majd tüzet nyitott a presszóból kiözönlő, pánikba esett vendégekre, s három embert megsebesített. Több szemtanú hallotta, hogy a férfi az esztelen támadás előtt azt kiáltotta: Mindannyiótokat megöllek! Alig háromnegyed órával később ugyanez a férfi Dunkerque Grande-Synthe nevű elővárosában rálőtt a Narval kávéház előtt álldogáló fiatalok csoportjára, s egy 17 éves marokkói származású, francia állampolgárságú fiút halálosan megsebesített.
A szomszédja feljelentése alapján letartóztatott férfi egyelőre tagadja bűnösségét. A városi bíróság ügyésze szerint a támadás megállapíthatóan rasszista jellegű volt, a támadó részegen követte el a bűncselekményt. A férfi lakásában megtalálták a támadáshoz használt vadászfegyvereket, valamint a szemtanúk által leírt gépjárművet is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?