Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenötév fegyházat kért az ügyész a Fekete Angyalnak

Inforádió
2002.10.07. 13:56
Fegyházbüntetést és foglalkozástól való eltiltást kért vádbeszédében az ügyész a Fekete Angyalként elhíresült Faludi Tímea volt kórházi ápoló ügyének hétfői tárgyalásán a Fővárosi Bíróságon. Faludi Tímeát több emberen elkövetett emberöléssel vádolja a főügyészség, a vádhatóság képviselője a kiszabható 10-15 év szabadságvesztés felső határához közeli mértékű büntetést tartana megfelelőnek. Az ügyész ugyanakkor a bűncselekményért szintén kiszabható életfogytiglani szabadságvesztést nem indítványozta.

A vád szerint Faludi Tímea több betegnek adott be halálos injekciót a fővárosi Nyírő Gyula kórházban 2000 májusa és 2001 februárja között. Az ügyészség szerint négy esetben befejezett emberölés, három esetben pedig emberölés kísérlete látszik bizonyítottnak. Egy halálesetet az ügyészség kirekesztett a vád tárgyává tett cselekmények köréből, mivel a beteg halálát az eset idején ügyeletes orvos vallomásának fényében nem lehet egyértelműen Faludi Tímea terhére róni.