Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenegyen akarták agyonverni

2002.10.08. 13:30
Tizenegy vádlottat ítéltek el különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A vádlottak Sátoraljaújhelyen két éve azért bántalmazták súlyosan a sértettet, mert a férfi verte a barátnőjét, aki segítséget kért a vádlottaktól. A sértett férfit korábban már elítélték, azért mert bántalmazta élettársait, barátnőit.

Amikor másnap a férfi egy visszatért barátnője lakásához, a feldühödött szomszédok már várták, és vasvillákkal, baltával, deszkákkal és baseballütőkkel felfegyverkezve nekiestek. Később ecetet öntöttek sebeibe és fel akarták gyújtani, ezt azonban már megakadályozták a helyszínre érkező rendőrök. Az ügyben a nyolc férfi és három nő ellen meghozott ítéletek közül a legsúlyosabb nyolc és fél év börtönbüntetés, az ítéletek nem jogerősek.