Judit
3 °C
7 °C

Román búzatolvajokat gázolt el a vontatóhajó a Dunán

MTI
2002.10.08. 19:32
Búzatolvajok csónakjával ütközött egy magyar vontatóhajó a Duna romániai szakaszán, Cernavoda kikötőjénél. A négy tolvaj közül hármat a magyar hajó személyzete kimentett a vízből, egy embernek azonban nyoma veszett - közölték kedden román hírforrások.

Az eset hétfő este történt, amikor a vontatóhajó a határellenőrzést elintézése után visszatért a lehorgonyzott uszályokhoz. A tolvajok az ellenőrzés idejét használták ki arra, hogy csónakjukkal megközelítsék a magyar uszályokat, amelyekről mintegy 2 tonnányi gabonát vittek el.

Az akció időzítésébe hiba csúszott: a menekülő csónak összeütközött a visszatérő vontatóval. A vizsgálatok elso eredménye szerint a magyar hajó semmiképpen nem tudta volna elkerülni az ütközést.

A vízbol kimentett három ember közül kettő ismét a Dunába ugrott, amikor a magyar hajó parancsnoka a kikötői hatóságokat a történtekről tájékoztatta és azt is közölte, hogy ismeretlen személyek felvágták az uszályok rakterét lefedő ponyvát. A két személyt a román kikötői hatóságok halászták ki a folyóból.

Az eltűnt személy utáni kutatást a román hatóságok az éjjel abbahagyták. Kedden reggel a rokonok közül többen feljutottak a magyar hajóra és rátámadtak a magyar kapitányra.

Selim Ismail, a cernavodai kikötő kapitánya elmondta a román sajtónak, hogy a Dunának ezen a szakaszán nyüzsögnek a tolvajok, akik az ócskavastól kezdve a búzáig mindent lopnak a határellenorzésre várakozó román és külföldi uszályokról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?