Erzsébet
1 °C
4 °C

Flamingótojásokat loptak a fővárosi állatkertből

MTI
2002.10.11. 13:28
Öt flamingótojás tűnt el csütörtökre virradóra a Fővárosi Állat- és Növénykertből; az állatkert a becsületes megtalálónak vagy nyomravezetőnek jutalmat ajánlott fel. Az állatkert pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt valószínűsíti, hogy a tettes minden bizonnyal ember lehetett, mivel a gondozók a költőhelyek közelében nem találtak semmiféle, állatra utaló nyomot: tojásmaradványt, vért, tollakat. Az intézmény 100 ezer forintos jutalmat ajánlott fel abban az esetben, ha a tojások ép, még költhető állapotban kerülnek vissza az állatkertbe. Amennyiben nem, úgy darabonként 10 ezer forintot fizetnek a tojásokért. Az állatkert ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen. Az anyagi kárra utalva megjegyezték: egy kifejlett flamingó értéke körülbelül 1000 euró, mintegy 250.000 ezer forint.

A flamingók nem csak Magyarországon, de a védett állatok kereskedelméről szóló washingtoni egyezmény alapján is védett madarak - olvasható a közleményben. A budapesti állatkertben jelenleg 69 rózsás flamingó él, közülük 26 az elmúlt két évben kelt ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?