Árpád
-2 °C
4 °C

Vasúti szerencsétlenség Bangladesben

Népszabadság
2002.10.28. 06:45
Legalább nyolc ember életét vesztette, mintegy ötven pedig megsebesült a vasárnap hajnalban Banglades keleti részén történt vasúti szerencsétlenségben. A katasztrófa helyi idő szerint hajnali fél ötkor történt Azampur város vasútállomásán, ahol egy bejáró gyorsvonat belerohant egy veszteglő gyorsvonatba. Az ütközés következtében több vagon kisiklott és összeroncsolódott. Szemtanúk és tűzoltók elmondása szerint eddig nyolc holttestet emeltek ki a roncsok közül. A többtucatnyi sebesültet a térség két kórházába szállították.

A vizsgálatok eddigi adatai szerint a balesetet a Csittagong délkelet-bangladesi kikötővárosból az ország északkeleti részén fekvő Szilhet városba tartó gyorsvonat vezetője okozta, ugyanis a bejárati jelző piros fényének ellenére megállás nélkül továbbhaladt. Az AFP jelentése szerint a balesetet okozó mozdonyvezetőt és két másik vasutast hanyagság és a jelzések tiszteletben tartásának elmulasztása vádjával őrizetbe vették.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?