Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kókler orvosokat tartóztattak le Spanyolországban

MTI
2002.10.29. 16:06
Spanyolországban letartóztattak 13 orvost és további 10 személyt törvénytelenül gyártott és teljesen hatástalan gyógyszerek engedély nélküli forgalmazása miatt - közölte a keddi spanyol sajtó. A "csodaszerek" titkos laboratóriuma a Madrid melletti El Escorialban volt, ahol 1500 adag gyógyszert és 30 ezer ampullát foglaltak le: itt gyártották a Bio-Bac és az Inmubobiol néven forgalmazott gyógyszereket, amelyeket úgy reklámoztak, hogy "hatékony daganatcsökkentő" hatásúak, és ezen kívül "elősegítik a linfociták termelését a szervezetben".

Az egészségügyi minisztérium jelentése szerint ezeknek a szereknek semmiféle gyógyító hatásuk nincs, és gyártásuk törvénytelen, mert nem rendelkeznek a forgalmazáshoz szükséges engedélyekkel. José Ramón Palop, a Gyógyszerellenőrzési Intézet igazgatóhelyettese elmondta a sajtónak, hogy egy - Bio-Bacot használó - beteg meghalt, mert abbahagyta a hagyományos kezelést.